понеделник, 8 август 2011 г.

Цам-витлајући РЦ кола се користи за истраживање путу бомбу, спасава животе у Авганистану

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/08/08/cam-wielding-rc-car-used-to-investigate-roadside-bomb-saves-liv/:

Америчка војска троши милијарде долара сваке године појачале ратне технологије , али ниско-буџетних хакован РЦ ауто је недавно служио као вероватно херој, штедећи животе шест војника у Авганистану. Дом изграђен опрема, која је укључивала бежичне безбедносне камере монтиране на Траккас паника даљинско управљање камион, кошта око $ 500 када је изграђена у 2007. Од тада, војска штаба Сгт. Кристофер Фессенден га је користи за лоцирање пута бомбама, све док се саплео детонација сензор у току патролу прошлог месеца, заузврат уштеде Фессенден и колеге трупе да дођу главе до главе са 500 килограма експлозива. Нажалост, РЦ камера није преживео напад, тако да Ерни, војник брат који је изградио први модел, тренутно ради на замену. Наравно, пола-Гранд може изгледати као смешно износ у односу на годишњи буџет Пентагона, али ако докаже гаџет добија довољно пажње, можда кинеске играчке ће играти улогу у забавног наша деца, и заштите наше трупе.

Цам-витлајући РЦ кола се користи за истраживање путу бомбу, спасава животе у Авганистану првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 08 Апр 2011 10:55:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк СласхГеар | извор АБЦ Невс | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар