понеделник, 8 август 2011 г.

САМСУНГ, СОНИ, Панасониц копају у петама на активним 3Д са новим стандардним

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/VaG9rTKfG-E/samsung-sony-panasonic-dig-in-heels-for-active-3d-with-new-standard.ars:

Три телевизијска произвођачи намеравају да створе нови стандард технологија за 3Д наочаре активно, циљано за коришћење у кући. . ПАНАСОНИЦ, ЛГ и Сони ставио стандардни заједно у комбинацији са активним 3Д наочарима компанија за производњу КСПАНД 3Д, све од тих компанија се надају да ће то нови стандард негују шире усвајање технологије. Група ће развити скуп систем протокола који ће омогућити 3Д наочаре и 3Д телевизоре да се међусобно међу тим маркама, а пружа компатибилност уназад са 3Д телевизорима они издање у 2011.

Тренутно, различитих врста 3Д опреме уопште нису компатибилне. Итан Расиел, директор за односе са јавношћу са Самсунг, је рекао да ће Арс неколико великих разлика треба да се превазиђу-на пример, Расиел рекао је Самсунг тренутно користи Блуетоотх за повезивање својих наочара и телевизора, док су Сони и Панасониц користи инфрацрвене таласе.

Стандард ће укључити више типова инфрацрвених протокола, укључујући и неке који су раније власништво Самсунг и Сони. Преко стандарда, четири компаније се надају да "широко увођење" активне 3Д наочаре на тржишту.

Овај потез представља гласање о поверењу за активне 3Д наочаре, које дају мало бољи доживљај гледања, али су оклеветан за своје велико и трошкова. Конкурентске технологије укључују пасивне 3Д наочаре и неколико стакала-мање 3Д телевизорима демонстрирао током прошле године. "Ми смо посвећени активни 3Д", рекао је Расиел Арс.

Лиценца за стандардне је намењен за пуштање у септембру, са универзалним наочаре постају доступне у 2012.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар