понеделник, 8 август 2011 г.

Нови Гоогле + Продужење додаје у реалном времену код Сарадња са Хангоутс

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/G_AdR5yzVrQ/:
google_plus_logo

Програмер који је раније нас довели Фацебоок-пријатеља Извозник , Мохамед Мансур, је створио нови, експериментални Гоогле Цхроме екстензија која додаје текстуални документ могућности сарадње у Гоогле + Хангоутс. За оне од вас још нису упућени у све Г + терминологију, Хангоутс су више особа видео ћаскање функција у друштвено умрежавање Гоогле услуга, подржава до 10 људи истовремено.

Са овим новим Хангоут екстензију, сада можете да урадите више него само разговор - можете да сарађујете на текстуалних фајлова, превише. Мансур предлаже то би било велико проширење за програмере да користе за код сарадњу, на пример.

Бугги, али ради

Неколико упозорења, пре него што наставите: ова екстензија је "ужасно луд" (Мансур речи, не моје). То је алфа производ требало да буде технологију преглед, а не нешто што треба очекивати за употребу у реалном свету или критичне ситуације на било који начин. То не изгледа да ради на Мац рачунарима, било. Покушај да се учита проширење на мом МацБоок ми је дао поруку о грешци. На мом оперативном систему Виндовс 7 рачунара, међутим, он је радио.

Проширење је развијен без приступа званичним Гоогле + АПИ (Апплицатион Программинг Интерфаце), јер тако нешто још не постоји. Другим речима, као и сви Гоогле + Цхроме екстензије до сада, то је недозвољени хацк.

Такође је прилично страшан.

Технички детаљи

Мансур каже да Хангоутс тренутно покреће користећи наслеђе Гоогле Ваве технологију и јКуери помоћу Гоогле Заједничка Спацес. Да се ​​изгради продужетак, он је имитирали ИоуТубе Хангоут гаџета и пресрели све поруке које долазе са Гоогле Ваве на екстензију. Проширење емитује јединствени ИД који се налази у талас који може сваки учесник чита када се придруже. То ИД је упорно за то Хангоут сесију.

То је прилично сложен хацк, Мансоур признаје. Срећом за нас, он је постављен код гитхуб тако да други могу да допринесу.

Како користити

Да бисте користили проширење, прво инсталирати додатак из Цхроме Веб Сторе , онда идите на Гоогле-+ и почети Хангоут. Не постоји ништа више што треба да урадите - текст за едитовање интерфејс ће се појавити директно у Хангоут прозору, изнад видео екранима.

Али да би за остале учеснике Хангоут да деле кода са вама, они, такође, ће морати да инсталирате екстензију.

Проширење је било могуће уз подршку од Џона Берингтон Цраггс и Џејк МцЦуистион, Мансоур каже. Ако му дати снимак, јавите нам колико добро прошао за вас.



Няма коментари:

Публикуване на коментар