понеделник, 8 август 2011 г.

Ја сам Џонатану Старбакс картица: Социјални плаћања Екперимент (са бесплатним кафу)

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/q1VkZwKuF1I/:
sbux-card

Џонатан је Старбакс картица живи у новчанику Џонатан Штарк је. Можете преузети копију картице (приказано овде), и када се новац на то, он скенира у било које Старбуцкс да купи кафу и, колико ико може рећи, Џонатан није брига. Црази, кажете? Наравно, то је лудо ... као лисица.

Џонатан Штарк је програмер и писац и да је експериментисање са "друштвене поделе физичких роба коришћења дигиталне валуте на мобилним телефонима." Слично као стари италијански традицију Кафе Пагато , Џонатан жели да користи новац на његов картицу да купите сопствену кафу. Он такође жели да твеет о свом искуству, и ако си стварно супер, стави нешто новца на картици.

Написао је АПИ за приступ текућег биланса картица и он је Твеетстреам да твеет из текуће нумебрс. Од писања овог текста налази се око $ 180 (УПДАТЕ: Неко је зграбио $ 150 офф картица управо сада) на картицу тако да ћете вероватно може да погоди кафе данас на Диме Џонатану.

Желе да помогну узрок? Ево како да додате новац на картицу.

1. Посетите старбуцкс.цом / картица
2. Кликните на "Освежи картица" картицу
3. Унесите број картице видљива у слици (6061006913522430)
4.. Кликните на "Освежи Ова картица" на левој бочној траци
5. Изаберите поново учитате износ
6.. Изаберите начин плаћања

Мислим да је најзанимљивији аспект овог целог пројекта је урођена предлог поверења и очекивање да ће се многи "раде праву" ствар у хомогеним свету који је на Интернету. Нажалост, претпостављам картица ће ускоро бити прислушкиваних и, осим редовних инфузије, похлепа ће победити дана. Такође сам чудо колико дуго треба да цекам прије него Старбакс гаси ово доле због ... уммм ... јер то подрива ... ух ... зато што је анархистичка?

Можете зграби своју копију картице овде . Срећан пијуцкају.




Няма коментари:

Публикуване на коментар