петък, 14 януари 2011 г.

Първата стая температура света nanolaser полупроводникови plasmon създаден от учени Бъркли

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/14/worlds-first-room-temperature-semiconductor-plasmon-nanolaser-c/:
Ние сме големи поддръжници на идеята, че всичко е по-добре с лазери , както и екип от учени от Калифорнийския университет в Бъркли е създал нов вид plasmon nanolaser полупроводници, или spaser, които биха могли евентуално да намери дом в много от любимите си устройства. Големият пробив е, че spaser Бъркли работи при стайна температура - предишна spasers може само да поддържа lasing при температури под -250 ° C - позволява използването му за търговски продукти. Plasmon лазери работят, като увеличавате повърхност plasmons, което може да се ограничи до много по-малка площ от светлината частици усилва от конвенционалните лазери. Това дава възможност за изключителна миниатюризация на оптични устройства за-висока резолюция изображения ултра, висока чувствителност биологични сензори и оптични вериги 100 пъти по-бързо от електронни сорт. Няма нито дума за това как най-скоро, че технологията ще бъде в търговската мрежа, така че ще трябва да почакате малко повече време за първия си лазерен компютър.

Температура на света първата стая plasmon nanolaser полупроводникови е създаден от учени Бъркли първоначално се появи на Engadget на Чет, 14-ти Януари 2011 год. 01:33:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Технологии мнение | източник UC Berkeley | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар