петък, 14 януари 2011 г.

На IBM суперкомпютър Уотсън унищожава всички хора на практика Jeopardy кръг (video!)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/13/ibms-watson-supercomputer-destroys-all-humans-in-jeopardy-pract/:
И така, през февруари е Watson на IBM ще бъде на един от официалните Jeopardy турнира в стил конкуренция с титаните на любопитни факти Кен Дженингс и Брад Rutter. Тази конкуренция ще бъде записано от утре, но се надявам ние ще се заемем да знае дали компютърът наистина може да вземе за определяне на най-великите играчи на всички времена Jeopardy в "реално време", тъй като показват излъчва. Това ще бъде историческо събитие на равенство с Deep Blue срещу Гари Каспаров, и ние ще абсолютно бъдат залепени на нашите места. Днес IBM и Jeopardy предлага бърз тийзър на този мач , с трите състезатели като унищожават три категории със скоростта на светлината. Нито един въпрос е отговорено неправилно, и в края на мача Уотсън, който отговаря на въпроси със студен глас компютър, telegraphing си сигурност с прости промени цвета си "Аватар", е напред с 4400 щатски долара, Кен е $ 3,400 и Брад е $ 1,200.

Добре, за "победа" за силиций за сега, но без Двойно убийство или Окончателна Jeopardy това е трудно да се каже колко добре Уотсън ще се направи в истински мач. Това, което е ясно е, че той не е тъп, и тя изглежда като най-голям шанс на хората ще трябва да се бръмчене, преди Уотсън може да работи чрез своите около три секунди взимането на решение и да активирате си зумер механично. Допълнителен плюс за публиката е графика, която показва три отговора Уотсън е класиран като най-вероятно са верни, и как някои той е от отговора, който избира - ние не знаем дали това ще го направи още при самото TV версия, но ние със сигурност се надявам. Винаги е хубаво да се знае на мисловните процеси на вашия унищожител. Готовност за видео от мача, както и интервю с Дейвид Gondek, инженер по проекта.

Update: Видео от мача е горе, да проверим след почивката!

Update 2: И ние сме на интервю, както и, заедно с малко повече за това как всъщност работи Уотсън.

Продължавам четене на IBM суперкомпютър Уотсън унищожава всички хора на практика Jeopardy кръг (video!)

На IBM суперкомпютър Уотсън унищожава всички хора на практика Jeopardy кръг (video!) първоначално се появи на Engadget на Чет, 13-ти Януари 2011 16:43:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този |

Няма коментари:

Публикуване на коментар