вторник, 11 януари 2011 г.

Intel се съгласява да плати $ 1.5b NVIDIA в патентни такси лиценз, знаци на насрещна лицензия

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/10/intel-agrees-to-pay-nvidia-1-5b-in-patent-license-fees-signs-c/:
Между slagging помежду си на разстояние с карикатури като този по-горе, и като всяка друга в съда за чипсет лицензи , не е имало любов загубили между NVIDIA и Intel през последните няколко години - но изглежда, че войната е свършила. Двете компании обявиха нов шест-годишен договор кръстосано лицензиране, че ще плащат Intel NVIDIA общо $ 1.5b през следващите пет години, за достъп до технологията на NVIDIA, като същевременно дава NVIDIA лиценз за някои от патентите на Intel. Двете компании са се договорили да се откажа всички висящи съдебни спорове, защото знаете, те са приятели, които просто обменят един милиард и половина долара. Важно е, че Intel няма да се откажат от правото на x86, флаш памет или "някои чипсети," така че наистина не знам дали това споразумение позволява на NVIDIA да произвежда интегрирана графика за Sandy Bridge - въпреки че повечето производители ще с Optimus- стил дискретни / интегрирани превключваем режим, който двойки на Intel он-умират графики с дискретна чип NVIDIA така или иначе, така че не си толкова сигурен, че всъщност въпроси. Ние ще се радва да види NVIDIA поддръжка на Intel Wireless дисплей 2.0 и новата Insider 1080p филмови услуги , все пак - и ако тези два приближава заедно води до по-добре на борда графика Intel, която може да съперник AMD Fusion , добре, нещата ще станат много интересно наистина. О, възможностите за мир.

PS-И сериозно, какъв срок за изпълнение на NVIDIA на CES: това е превърна от компанията, която щеше никъде с Tegra напълно да доминират на Android пейзаж с Tegra 2 , намира пътя си във всички видове автомобили и слагайки край на работния плот пространство процесор с проект Денвър - и всичко това при вкарване $ 1.5b на парични Intel. Не е зле да работи за едно г-н Jen-Hsun Huang.

Продължавам четене Intel се съгласява да плати $ 1.5b NVIDIA в лицензионни такси патент, знаци на насрещна лицензия

Intel се съгласява да плати $ 1.5b NVIDIA в лицензионни такси, патенти, знаци на насрещна лицензия първоначално се появи на Engadget на Пон, 10-ти яну 2011 година 17:07:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар