вторник, 11 януари 2011 г.

Библиотеката на Конгреса на САЩ получава 200 000 реколта записи капитана от Universal, ще поток тях онлайн

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/10/library-of-congress-receives-200-000-vintage-master-recordings-f/:
В библиотеката на американския Конгрес не е срамежлив за възприемане на съвременната епоха на дигиталните медии, въпреки че в този случай това е като да се справят с някои определено по-ниски-Fi за съхранение на данни. Universal Music Group обяви, че е дарение над 200,000 капитана записи на началото на 20 век музика в библиотеката, които ще бъдат описани и цифров вид - за съхранение и бъдещето, за да бъдат предавани онлайн, като се започне през пролетта. Не изглежда обаче, че правата върху интелектуалната собственост ще бъде преминаване на тези записи, както се посочва в прессъобщението на това споразумение е продължение на библиотека "безпрецедентна власт да поток търговска собственост звукозаписи онлайн." Така или иначе, това е добре да се знае, че оригиналните копия на творби на имена като Луис Армстронг, Били Холидей и Ела Фицджералд ще пребивават в ръцете на една организация, посветена на съхранението им. Пълен прессъобщение следва след почивката.

Продължавам четене Библиотеката на Конгреса получава 200 000 реколта записи капитана от Universal, ще поток тях онлайн

Библиотеката на Конгреса на САЩ получава 200 000 реколта записи капитана от Universal, ще поток тях онлайн първоначално се появи на Engadget на Пон, 10-ти Януари 2011 год. 18:32:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Ars Technica | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар