сряда, 29 декември 2010 г.

Skype прекъсване след смъртта поставя някои вината върху по-големите клиенти на Windows

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/29/skype-outage-post-mortem-puts-some-blame-on-the-elder-windows-cl/:
Ако желаете да се повиши юмрук си във въздуха и проклятие за всеки, огромен глобален срив на Skype , пряко гнева си към 5.0.0.152. Това е Skype за Windows версията, който се разби, когато 22 12 клъстер за подкрепа сървъри отговарят за офлайн съобщения стана претоварен. Въпреки че това е единствената версия, че е бил засегнат - най-новата 5.0.0.156 и 4.0 версии са добре, като са били клиенти за всяка друга платформа, можете да се сетите - броят на потребители, работещи с точка-152 света представляват 50 на сто от всички потребители. Още по-важно за другата половина на света, около 25 до 30 процента от всички supernodes са засегнати също, чиято роля е осъществяване на връзки, както и много други.

Така че ... до 30 на сто от supernodes са намалели в световен мащаб. Останалите 70% са приемали за увеличаване натоварването. В разби Windows клиенти бяха до голяма степен се рестартира едновременно от засегнатите потребители. Това беше само преди обичайната дневна час пик и по време на празниците. Това е почти една комедия от грешки, ако не беше невъзможно по време на разговор и дял в смях. От своя страна, Skype навлиза в подробности за това как го определя сегашната ситуация и как смята да бъде по-добре подготвени да се справят с всякакви бъдещи принуда.

Skype прекъсване след смъртта поставя някои вината върху по-големите клиенти на Windows първоначално се появи на Engadget на Сря, 29-ти декември, 2010 година 11:18:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар