сряда, 29 декември 2010 г.

LVX система стартира видима светлина комуникация в САЩ, най-накрая

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/29/lvx-system-launches-visible-light-communication-in-the-us-final/:
Винаги се чудя какво е станало с светодиоди като алтернатива WiFi ? Е, чудя се вече, поради видимата светлина комуникация е тук - в общинските служби "Св. Облак Минесота, най-малко. От утре, LVX система, Минесота стартиране, е инсталирането на първото от серия от LED тела, които ще използват мигащи светлини, за да се свържете служителите в офиси с интернет, като същевременно се спестяват големи на електрическа сметка. В телата също функционират като обикновени светлини над главата, като се използва 36 вата енергия, когато 100 вата някога са били необходими. Настройката се състои от групи от светодиоди, които се включват и изключват хиляди пъти в секунда, на интервали неоткриваеми за човешкото око. В мига излъчват двоични данни код - на разстояние равна на нула и се равнява на една - това е получена от специални патентовани модеми. Светлините на тези модеми след това предават данни за минали периоди на тела, и готово, имаш интернет. Според LVX, лека-захранва мрежи са далеч по-малко пренаселено и много по-сигурен от своите предшественици. За съжаление, настоящата инкарнация LVX е предава данни на около 3 Mbps - просто подаяние в сравнение със стандартните WiFi или Ethernet. Тогава пак, 3Mbps със сигурност е достатъчно бързо, за един служител на града, за да изпълнява много важни задачи като следене на любимия си притурка блог, така че ние ще го взема.


[Благодаря, Андрю]

LVX система стартира видима светлина комуникация в САЩ, най-накрая първоначално се появи на Engadget на Сря, 29-ти Декември, 2010 год. 05:48:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink AP | източник LVX система | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар