сряда, 1 декември 2010 г.

Nielsen: Android прави огромни печалби в САЩ пазарен смартфон, RIM отнема задната седалка, Apple води в желателно

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/01/nielsen-android-makes-huge-gains-in-us-smartphone-marketshare/:
Nielsen е просто публикува доклад, установява, че 29,7% от мобилните потребители в САЩ сега притежават смартфон. От тях 29,7 процента (които можете да видите в кръгова диаграма по-горе), 27.9% от тях са Iphones, 27,4 процента са BlackBerry потребители, както и 22.7% имат Android устройство. Windows Mobile, Symbian, Linux и Palm са оставени да си поделят оставащите парче - около 22 на сто - на пазара. Това е огромна промяна от началото на годината, когато iPhone се похвали 28% от пазара, BlackBerry е 35%, и Windows Mobile около 19 процента. Най-големият победител в тази публикация е Android, която се превърна от 9% на смартфон, притежаване на пазара в началото на годината , за 22,7% от пазара днес. Историята изглежда малко по-различно, въпреки това, когато хората са помолени за това каква смартфон те биха искали да притежавате следваща. В този случай, Apple и Google са големите победители, с 30 на сто от "вероятно" смартфон надграждаме ", съобщили искал един iPhone, докато 28% заявяват, че искат Android устройство, а само 13% съобщават, че те са заинтересовани в устройство BlackBerry.

Картината изглежда много по същия с настоящите собственици на смартфона, както добре. Що се отнася до половете отива, процентите са много подобни, когато попита какво смартфон е желателно следващите, с изключение на повече мъже, които желаят едно устройство с Android, а повече жени - около 12% повече - казват, че просто не знаят какво искат следваща. Хит на източника линк за карти на всички тези познания.

Продължавам четене Nielsen: Android прави огромни печалби в САЩ пазарен смартфон, RIM отнема задната седалка, Apple води в желателно

Nielsen: Android прави огромни печалби в САЩ пазарен смартфон, RIM отнема задната седалка, Apple води в желателно първоначално се появи на Engadget на Сря, 1-ви декември 2010 11:02:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Nielsen Блог | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар