понеделник, 27 декември 2010 г.

IBM прави пробив пистата памет, която може да дойде по-удобно някой ден

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/27/ibm-makes-racetrack-memory-breakthrough-which-could-come-in-han/:
Ако не можете да кажете DRAM си от STT-MRAM, ще трябва да понесе с нас за секунда: IBM е измисли по математика, необходими за четене и запис на данни от пространствата между магнитни полета, състезания в един nanowire, в стотици километри в час. IBM е бил далеч по включване на т. нар. пистата памет от 2004 г. насам, като го нарече перфектния хибрид на магнитни съхранение и светкавица, но доскоро учените не знаеха дали магнитни стени домейн (за които данните ще живее) е всяко масово да се говори за . Както се оказва, това е така, и по този начин трябва да се подчиняват на законите на физиката изморителна, тъй като те се движат по nanowire "песен", но и ускоряване и намаляване на скоростта на точно същата сума, повече или по-малко унищожавайки ефекта. Историята Long кратко, IBM може да използва това знание за точното положение на тези 1s и 0s в новооткритата си данни банка, и някой ден всички ще се възползват от предимствата на гъста, бърза и надеждна памет. Знаеш ли, ако се приеме PRAM , FeRAM , ReRAM и мемристорите не ядат на обяд IBM. PR след почивката.

Продължавам четене IBM прави пробив памет пистата, което може да дойде по-удобно някой ден

IBM прави пробив памет пистата, което може да дойде по-удобно някой ден първоначално се появи на Engadget на Пон, 27-ми декември, 2010 11:36:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар