понеделник, 27 декември 2010 г.

Apple привеждане Cherokee език подкрепа за iPhone и IPAD

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/27/apple-bringing-cherokee-language-support-to-iphone-and-ipad/:
IOS устройства на Apple в момента подкрепа само на 50 езика , сред хиляди, които са в употреба в световен мащаб. Скоро тази сума ще се промъква до 51. Нов доклад АП отбелязва, че Cherokee главен Чад Смит действително посети Apple и се използва в момента се обучават студенти в потапяне програми, за да "дръпне в сърцето" на месинг е Apple, и в крайна сметка, Cupertino хлътнали. Племето работи с Apple за разработване на софтуер Cherokee език за iPhone, Ipod и IPAD, последната от които ще станат достъпни твърди, че на по-късна дата. Разбира се, този важен случай нямаше да се случат без "години" на работа, и докато сме сигурни, че членовете на Cherokee Nation се финала да има само индиански език, поддържан от устройствата на Apple, това всъщност може да служи за предоставяне на надежда за други, които говорят по-малко видни езици. Като цяло, само 8000 или така хора все още говорят Cherokee, както и повечето от тях са на възраст 50 и нагоре. Но ако Apple е склонен да включват подкрепа за това, кой знае какво още, че ще стане перфектен през следващите месеци.

Apple привеждане Cherokee език подкрепа за iPhone и IPAD първоначално се появи на Engadget на Пон, 27-ми декември 2010 11:05:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Switched | източник AP | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар