понеделник, 27 декември 2010 г.

Древна акустичните инженери използват циментова замазка, наркотици и рок и архитектура, за да объркат публиката

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/26/ancient-acoustic-engineers-used-stucco-drugs-and-architecture/:
Винаги е забавно, когато учените откриват нови неща за много стари култури, особено когато това е свързано с получаване на странни и рок. Последните изследвания показват, храмове, строени около 600 г. в Паленке, Мексико са проектирани с проекция стаи, които изстрел звука на гласове и инструменти 300 фута далеч с помощта на циментова замазка покритие повърхности. 1600 години преди това, в Перуанските Анди, предварително инките общество в Chavín е изграждането на кошмарен Галерия лабиринти да играе "странни акустични трикове" по време на култов заведения: животински рев като от рога, дезориентиращо ехото, а може би дори и хорове, предназначени за производство на духовен ефект. И всичко това докато бедните са били хранени inductees кошмарен Сан Педро кактуси. Yikes! До известна степен всичко това е спекулация, но мога да ви кажа, че ако бяхме древните жреци с този вид съоръжения, с които разполагаме ние ще се го използват за контролиране съзнанието цели също. Само защото!

[Снимка адаптиран от Джени Pansing на Flickr ]

Древна акустичните инженери използват циментова замазка, наркотици и рок и архитектура, за да объркат зрителите първоначално се появи на Engadget на Чет, 26-ти Декември 2010 23:05:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink The Daily Swarm | източник National Geographic | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар