неделя, 4 септември 2011 г.

Трагична Тријумф МБАс

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iKw_QIxuc2g/:
suits

"Ми смо видели Мубарака јесен", рекао је Салесфорце је Марк Бениофф корпоративне треба да се фокусирају на друштвене мреже на недавној конференцији Дреамфорце. "Ми смо видели Кхадафи пада. Када ће први директор пада из истог разлога "Шта фантастичан поређење?! Јер, као што сви знамо, диктатора који је бруталним, мучење и убиство на хиљаде сопственог народа у периоду од неколико деценија су као директори који недостаје кварталног профита циљеве.

Бениофф није прави лош момак , то је био само глупи ствар да кажем - али то је заглави у мојој глави, јер Салесфорце, облак-рачунарства Пошаљи приватну дете, је будућност, а његова изгледа да глас на свет. Ово се осећа мало као крај једне ере. Док сам проблема са приступом хегемонистички Аппле, током своје каријере Стив Џобс више пута променио наш осећај онога што је било могуће, и свет, тако што истински револуционарног производа. Сада је отишао. У међувремену, Гоогле је провео лето полагања отпада на огромне сватхес своје линије производа. Гоогле Лабс, његов експериментални игралишта? мртвих . Слајд, купио прошле године за $ 182 милиона? мртвих . Аардварк, купио прошле године за 50 милиона долара? мртвих . Читав зграби торбу осталих производа и услуга? мртвих .

И чини се да без обзира преживљава у току Маунтин Вју крвопролиће ће бити темељно покривени штампањем новца. Масивне поскупљење су на видику за (сјајно) Гоогле Апп Енгине платформе. Расел Бити ​​у ПлусФеед извештаја да је он гаси своју услугу јер ће у супротном његова сервера трошкови би порасти за фактор тридесет. Ја користим Апп Енгине за своје опен соурце-путовања-водич за кућне љубимце пројекат, а моја трошкови ће по свему судећи повећати педесет пута. (У реду, то је од динар дневно, али ипак.) нови модел цена је доста као код Салесфорце је Хероку платформу. Хммм.

Да ли је ово права ствар за Гоогле да уради? Из пословне перспективе, пакао да. Њима је потребно више пажње, мање пројекте, а мање бирократије. Али у исто време, они су затварање и / или обесхрабрујући независне и експерименталне пројекте фокусирају на мене-превише пројеката као што су Гоогле Плус и Гоогле нуди. Није Гоогле-требало да буде компанија која иновацијама и променама у свету са својим супериоран алгоритме и скалабилност, а не онај који игра цатцх-уп ради профита?

Нопе. То је било тада, ово је сада. Са Послови у одласку и странице нови фокус , изгледа да је Аппле и Гоогле нису више пре свега у пословним промене животе људи, већ они у пословању предузећа. Марц Бениофф, во

Няма коментари:

Публикуване на коментар