неделя, 10 юли 2011 г.

Како Аппле ЛЕД хигх-стакес покер патенте победом против Гоогле-а, затварање Балмер обећање

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/vOIuYwGmtOY/:

"То није као Андроид бесплатно. Андроид је патент накнаду. Морате да лиценцу патената. "

То је био извршни директор Мицрософта Стив Болмер у интервјуу прошле године са Валл Стреет Јоурнал . У то време, Мицрософт је био на ивици ослобађања прве Виндовс Пхоне 7 уређаје, и знао је своје најбоље наде на тржишту да се врате после Андроид - оперативни систем који исто брзо отрча оперативним системом Виндовс Мобиле у нестанак. У месецима који су уследили, исправно или погрешно, то изгледа као што је Мицрософт се полако али сигурно приморавају Гоогле ОЕМ партнерима за Андроид да се сложе са овим ставом.

Реалност је да је за већи број ових партнера сада, Андроид није слободан. Не захтева накнада за издавање дозвола да Виндовс Телефон ради, али то захтева накнаду патента. Уплати на Мицрософт, а не Гоогле, ум.

Ако Мицрософт је у стању да убеди (или снаге) Самсунг да плати ову накнаду, као и, вероватно Лигхтс Оут за Андроид као слободан оперативни систем, као и Том Кразит с правом истиче на паидЦонтент данас . И са Мицрософтом и ХП-сада нуди своје ривала мобилних оперативних система подржана огроман низ патентну заштиту, неки од ових ОЕМ партнери могу да почну да два пута размисле о својим чврстим Андроид обавезе. У најмању руку, то је несумњиво Мицрософт наду. Андроид као слободан мобилни оперативни систем који ривале иОС у смислу функционалности је невероватна вредност пропозиција. Али, Андроид као оперативни систем који захтева да платите Мицрософт за сваку јединицу испоручен је мање.

Гоогле последњи велики шанса да спасу Андроид у овом смислу можда је Нортел патента ташници - 6.000 + патенти која обухвата мобилних и бежичних иновација. Нажалост, претраживање гигант изгубио право на те патенте у надметања рату са својих ривала. Као резултат - док влада истрага око антимонополских импликације свега овога - Андроид је и даље веома рањиви. Можда више него икада.

Али, прича о само како Гоогле није успела да обезбеди ове патенте - што су многи претпоставља да би победа - може бити још фасцинантно.

Овај канадски суд документ ( ПДФ ), обелодањена у среду и повезане са стране Кразит у свом комаду, детаље о томе како Гоогле изгубио Нортел патената. Цео документ је изузетно дуг, али већина добрих делова се налазе у ранијим деловима - поред докумената касније у коме Гоогле име као победник надметања је зацртали у корист "Роцкстар Бидцо", име Конзорцијум састављен од Гоогле ривала који је освојио.

Као што сви знају, Гоогле-шутирали офф ствари нападу "мамац" понуду 4. априла. Ова понуда од $ 900 милиона обезбедио је да аукција одржати, и ставите Гоогле седиште возача за то. Ова понуда је довело многе да верују да би на крају Гоогле-превладавати, као победник Нортел патената. У ствари, многи унутар Гоогле верује да ће победити, као и, речено нам је. Компанија чак није блогу подвлачећи зашто су надметања.

Као Кент Вокер, Гоогле-виши потпредседник и генерални конзола, написао у пост под називом " патенти

Няма коментари:

Публикуване на коментар