неделя, 10 юли 2011 г.

Фукушима Плант Оператор користи моддед робота вакум да сиса до радиоактивног прљавштине (видео запис)

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/09/fukushima-plant-operator-uses-modded-robot-vacuum-to-suck-up-rad/:
Пре неколико месеци, у време када Јапан је тек тетура од тог разорног земљотреса и цунамија, постало је очигледно да роботи помажу истраживање нивоа зрачења у Фукушими, чак и ако су били немоћни да их ниже. Сада, Токио Снага Елецтриц Цо, компанија која послује оштећене нуклеарне електране, експериментише са ад хоц систем дизајниран за чишћење барем неке од радиоактивног прљавштине из реактора. Оно што видите у тој клип испод је индустријско-разреда усисивач везан за ратник, највише тешке мобилних ботова иРобот је. Идеја је да радници контролишу систем са сигурне удаљености, и нека робота руковати прљав посао уклањања токсичних песка и рушевина. Шеф прошлости паузу да га виде у акцији, чешљање спрату (језиво) празне фабрике.

Наставити читање Фукушима Плант Оператор користи моддед робота вакум да сиса до радиоактивног прљавштине (видео запис)

Фукушима Плант Оператор користи моддед робота вакум да сиса до радиоактивног прљавштине (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 09 Апр 2011 23:58:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | извор ИЕЕЕ Спецтрум | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар