неделя, 24 юли 2011 г.

Лего цасед рачунара трбушњаци ефикасно у добротворне сврхе

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/VKWfc64wjjA/:

За многе људе, зграде са Легос враћа лепе успомене. За Мајк Сцхропп , сећања су још увек гради. Сцхропп воли Легос, често их укључује у технологију. За свој најновији пројекат, Сцхропп изграђен 12-језгра рачунара ушушкан у прилагођене су случају да дизајнирана коришћењем око 2.000 црно Лего цигле. Готов производ не само да одлично изгледа, већ и енергетски ефикасан.

Сцхропп био заинтересован за изградњу машина који би могао да допринесе неке од својих рачунара моћи да заједницу мрежу, помажући анализирају податке да се реши медицинским изазовима. Он је првобитно требало да се изгради машину од нуле, али су сматрали додајући четврти рачунар у својој кући изгледало претерано.

Уместо тога, Сцхропп себи изазов да оптимизује и убрза своје постојеће подешавање комбинујући најбоље од његове машине у једну супер-кутију. Надао се да потроше више од 2.000 долара на делове, и да се изгради машину која би могла процес 100.000 "тачке" на дан ка ГРИД Ворлд Цоммунити . Пошто машина је намењена да се криза око сат, енергетска ефикасност била је од посебног значаја у процесу пројектовања.

Уз помоћ његове збирке од Лего цигле, Сцхропп претворио три рачунара у један. Готов производ садржи трио процесора, хладњаци, матичних плоча, ССД, ДДР3 меморију и осам навијача. Јединица ради само на једној напајања, која Сцхропп пут да власт сва три система. Сцхропп дизајниран Лего случај како би се омогућио проток ваздуха што је више могуће између процесора и матичних плоча.

Кроз нове, огромне кутије, Сцхропп је "склапање фарми" доприноси хуманитарне и медицинска истраживања користе мање електричне енергије од збира три кутије ради самостално.

Три-у-једној кутији троши око 670 В електричне енергије за око 135.000 кризе поена дневно, у поређењу са само један од старих радних станица Сцхропп рачунарима, који се користи 350 вати до кризе близу 10.000 поена дневно. Чак и тако, напајање је већа од онога што систем треба, у очекивању још једног нивоа у будућности.

Фотографије преко Мајк Сцхропп је Укупно Геекдом


Няма коментари:

Публикуване на коментар