неделя, 24 юли 2011 г.

Када је повез преко очију, Веирд науку преферира стене и маказе

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/2gyVEMcIymI/when-blindfolded-weird-science-prefers-rocks-and-scissors.ars:

Ако рок, ја ћу такође рок. Ако папир, ви сте сами: Недавно смо покривени како би рок-папир-маказе нам помоћи да схватимо еволуције . Сада, то је што нам помаже разумеју људско понашање . Људи и других примата су велики опонаша, подсвесно понавља акције видимо наше вршњаке обавља око нас. Али, у већини случајева, тај начин долази без икаквих трошкова, тако да истраживачи су желели да виде да ли мимикрије тако укорењен да би људи то раде чак и када је оштећен своје циљеве. Дакле, они прибегли класични експеримент: повез преко очију рок-папир-маказе.

Ако сте ставили оба учесника у повеза за очи, они ће завршити избором опције исто онолико често колико бисте очекивали на основу случајног шансу. Али се повез ван један од њих, и појава привлачи иде пут горе. Али само неке ремија. Нико, очигледно, је посебно заинтересован за имитирају папира.

Бактерије су савладали велике брзине ред: Ово је све врсте нелогично. Неке врсте бактерија марширају полако преко равне површине користећи координира кретање сет прста налик пројекције под називом пили. Али, да би се претвара, да убрза до 20 пута од нормалне брзине , а то чине користећи само један један од њихових пили. Један пилус је очигледно довољно да изазове праћку попут акција, и погура бактерија и бржи и у новом правцу.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар