неделя, 24 юли 2011 г.

Мицрософт Онлине Бусинесс За Година: Преко 2,5 милијарди долара ... Изгубили

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5wC8kZwVBP4/:

Мицрософт је једну паклу од годину дана. Њихова најбоља песма, у ствари, од прихода перспективе . Они су без јабука , али хеј, ко је? Скоро 70 милијарди долара прихода за оно што је пре свега софтверска компанија је невероватна. Али, великом броју, наставити да маска једну ствар: празан крвава рана која је Онлине Сервицес дивизије.

Читање Мицрософт саопштење за штампу на своје зараде, помислили све је фантастично у подели. "Онлине Сервицес Дивисион приход порастао је 17% за четврти квартал и 15% за целу годину, пре свега вођени повећава у потрази прихода." Биг раст! Авесоме!

Сачекајте минут ...

Оно што Мајкрософт поново згодно изоставио је било каква прича о томе како профитабилна подела. То је зато што није профитабилно. Ох бои Није ли икада профитабилна. Подела изгубила $ 728 милиона за квартал. Невероватно, то је други најгори губитак они икада пријавили - само 4 милиона долара мање од рекордних 732 милиона губитка у К4 2009 .

Након што сам истакао губитак последњем кварталу , апологети су брзо да ускоче у ", они само треба више времена" аргумента. Па, невероватно, они и даље крећу у погрешном правцу. Последњем кварталу је губитак је $ 726 милиона. Они некако изгубила 2 милиона долара више прошле кварталу.

Још луђа, ово је 22. узастопна квартала да Мицрософт је објавио укупан губитак у мрежи дивизије услуге. Није било пријављено профита од 2005.

Размислите о томе за другу 22. узастопних тромесечја губитака.. Приходи су у порасту, али губици су у порасту брже. Они су и потрошњу више од два долара на сваки долар који зараде.

А онда ту је и највећи број од свих. За годину, Онлине услуге дивизије изгубили $ 2.557 милијарди долара.

Да, Мицрософт може приуштити ове губитке захваљујући друге дивље профитабилне послове. Али, у ком тренутку не почну да преиспитају своје онлине стратегије?

Троши више него што си зараде је радио за њих у прошлости Забава и уређаји поделе, која је сада све више профитабилна. Али опет, Онлине услуге губи новац за скоро 6 година равно. А то је било најгоре године још. Ствари се погоршавају, а не боље.

Прозори, Бизнис (Канцеларија), и сервери су у суштини субвенционисање Онлине Сервицес (Забава и даље не долази близу покривају губи онлине услуга види). И док Бизнис и сервери су имали јаку година, са добрим растом, Виндовс пословне заправо смањило од прошле године. Шта се дешава ако друге фирме почињу да се смањују превише? Ће моћи да настави да оправда Онлине губи?

Са своје стране, Мицрософт углавном криви губи на Иахоо договор:

ОСД-оперативни губитак повећан због већих оперативних трошкова, офсет делимично повећање прихода. Трошкови Приход је порастао за $ 641 милиона вођени трошкове у вези са споразумом Иахоо претрагу и повећане трошкове набавке саобраћаја. Општи и административни трошкови смањила $ 157 милиона или 60% углавном због транзиције трошкова у претходној години у вези са почетка Иахоо комерцијални споразум. Истраживање и развој повећана $ 117 милиона или 11% због повећаног броја запослених у вези са трошковима.

Немојте превидети још један луди Стат: Мицрософт је успео да смањи општи и административни трошкови за 60 одсто за годину дана, и још увек је изгубила више него икад.

Следећи квартал ће бити занимљиво гледати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар