вторник, 8 февруари 2011 г.

Sigma стартира DP2x компактен цифров фотоапарат, пълен с Foveon X3 сензор

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/08/sigma-launches-dp2x-compact-digital-camera-complete-with-foveon/:
Имах чувството, че един нов сегмент на камери е бил въведен обратно в Photokina, и със сигурност изглежда като че Сигма в в надпреварата. След Fujifilm е фиксиран увеличение Finepix X100 и на Olympus ZUIKO оборудвани компактен прототип , Sigma е въвеждането на високия клас компактни от собствените си в DP2x. Този ръчен пистолет има огромен сензор в - в действителност, 14-мегапикселов Foveon X3 е подобен на тези, намерени в компанията (изцяло по-масивни) SD15 и SD1 DSLRs. Sigma твърденията на сензора тук е около 12x по-голям от това, което обикновено е в камера с такъв размер, което дава възможност за улавяне далеч по-богати цветове и голямо количество светлина. Фиксираната 24.2mm F2.8 обектив няма да се прави всяко приближаване, но тези, които обичат да човъркат могат да се възползват от вградените в ръчен режим и способността му да улови снимки в JPEG или RAW. Това е доста ясно, че филмът режим е на заден план - той ще влезе клипове на 320 х 240, което е достатъчно, за да ви накара да плача, когато мисля за това, което можеше и да е. Няма по стабилизация на изображението да се говори за, девет-точков автофокус система и ISO диапазон от 100 до 3200, с 1600 и 3200 само, когато се снима в RAW. Ще трябва да предоставят свой собствен SD / SDHC / SDXC карта, и си предположение е толкова добър, колкото нашия, когато става въпрос за цената / освобождаване.

Sigma стартира DP2x компактен цифров фотоапарат, пълен с Foveon X3 сензор първоначално се появи на Engadget на Вто, 8-ми февруари 2011 год 14:48:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник DPReview | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар