вторник, 8 февруари 2011 г.

IDC казва 100.9M смартфоните, продавани в четвъртото тримесечие, персонални компютри по продажби за първи път

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/02/08/idc-says-100-9m-smartphones-sold-in-fourth-quarter-pcs-outsold/:
В случай, че е имал продължителен съмнение, че смартфон е новият персонален компютър, просто приемете един поглед на IDC за нови продажби в световен мащаб номера смартфон за четвъртото тримесечие на 2010 г., когато научава, че някои 100,9 милиона единици, са били изтласкани в тримесечен период - - до невероятните 87,9% на годишна база. Тази цифра се сравни с 92,1 милиона компютри продадени през същия период , които, макар и рекорд за PC индустрията, остава в пръст на стратосферата води на смартфон. С това се поставя много първото тримесечие в историята, че смартфоните са по продажби традиционните компютри - и като се има предвид, че и двете траектории индустрии се намирате, ние ще се изненадате, ако някога флип на флопа отново. Ако не друго, IDC и други фирми анализ може да се наложи да се актуализира номенклатурата в докладите си в рамките на няколко години, ако (или когато) сближаване платформи като Atrix 4G с лаптоп началото Dock да получи сцепление. Разбира се, за Бил Гейтс и други, тази технологична кръстосано опрашване не е изненадващо - и наистина, кой може да спори с преносим компютър, който е сила за опаковане?

IDC казва 100.9M смартфоните, продавани в четвъртото тримесечие, персонални компютри по продажби за първи път първоначално се появи на Engadget на Вто, 8-ми февруари, 2011 год. 12:36:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink ReadWriteWeb | източник IDC | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар