понеделник, 3 януари 2011 г.

WSJ: Google планира "цифрово павилион за вестници" да се обединят всички вестници и списания под чадъра на Android

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/02/wsj-google-plans-a-digital-newsstand-to-unite-all-newspapers/:
The Wall Street Journal е със заоблени се клика си от източници днес, за да представи друг вкусни нови бойното поле в битка между Google и Apple за мобилни превъзходство. По-конкретно, съобщава, че Mountain View екип е достигнал Time Warner, Condé Nast и Hearst - три от най-големите издатели на периодични издания в САЩ - с цел да се предложи тяхното съдържание чрез Google експлоатирани "цифров павилион" за Android устройства. Жалбата за медийните компании ще бъде по-лесен начин за монетизиране на тяхното съдържание, както изглежда, включително възможността това Google може да отнеме по-малък дял на приходите от 30 процента, събирани от Apple и Amazon . Освен това има и дума за развитието зад кулисите на Cupertino, където "някои изменения, които качи" се очаква да подобри работата на издателя на ползване на услугата, включително за по-лесно да предлагат дългосрочни абонаменти и свързаните с отстъпки. Apple имаше какво да каже по този въпрос, а на Google отговори, като отбелязва, че е винаги в разговори с издатели и няма нищо да обяви в този момент.

WSJ: Google планира "цифрово павилион за вестници" да се обединят всички вестници и списания под чадъра на Android първоначално се появи на Engadget на Нед, 2-ри януари 2011 23:35:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Wall Street Journal | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар