понеделник, 3 януари 2011 г.

Университета "Макгил" изследователи покаже лунен Роувър прототип с колела уникален "iRing"

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/03/mcgill-university-researchers-show-off-lunar-rover-prototype-wit/:
Вече сме виждали изследователи от Университета на Чикаго и Корнел използва кафе основания да се развие напълно различен вид на робот ръка , и изглежда, някои хора в университета "Макгил" в Монреал, Канада също участват подобен подход към съвсем буквално преосмисли колелото. Това се прави като част от Луната Light Rover (или LELR), който се стреми да изгради лунна пират, който е лек и може да се движите труден терен (т.е. повърхността на Луната) с лекота. Един от основните аспекти на това, разбира се, са на колела, и решение на McGill изследователи "е нещо, наречено" iRing "- колела, произведени чрез chainmail тип тъкани и пълен с" гранулиран прах "(или малки парчета метал). Това създава колело, което е тежък и здрав и да избягват подскачащи наоколо на Луната, но все пак достатъчно гъвкава, за да поемат ударите и да се преодолеят всякакви препятствия. Ще действително внесени на Луната? Това остава да се види, но учените очакват окончателния прототип на пълното Rover (които дори може да превозват екипаж), за да бъде завършен през пролетта на 2012 година. Не забравяйте да се достигне до по чрез връзката по-долу за най-добър поглед на завоя на видео.

Университета "Макгил" изследователи покаже лунен Роувър прототип с "iRing" колела уникален първоначално се появи на Engadget на Пон, 3-ти Януари 2011 година 04:14:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Радио Канада | източник Макгил Репортер | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар