понеделник, 31 януари 2011 г.

Града на светлините става град-отворен ParisData отива на живо

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/31/city-of-lights-becomes-city-of-openness-as-parisdata-goes-live/:
Града на светлините става град-отворен ParisData отива на живо
Париж е град на много неща, неща като хубавото вино, сладки романтика, и кули, която изглеждаше много по-голям в снимки. Сега е също град с отворен данни. ParisData започна, дом на "политика на отворени данни на град Париж." Тук ще намерите купища и купища от битове и байтове от града различни общински организации, всички пуснати в "дух на прозрачност и отворения достъп до иновациите". Всичко е лицензиран ODbL, който е свободен да споделя и да се адаптират, докато тя остава отворена и престой са посочени. Какъв вид данни е там? Не е страшно много в този момент, ако сме честни, няколко произволни списъци с имена и някои други файлове, всички съвсем естествено на френски език. Но, ние открихме интересен места карта списък на обществените паркове и тротоари, които Рене-Luc D'Hont използван за създаване на миш-маш-горе. Ние наистина не разбирам всичко това, но мисля на тъмно зелени точки са кафенетата и по-леките зелени бита не зоните за непушачи.

Града на светлините става град-отворен ParisData отива на живо първоначално се появи на Engadget на Пон, 31ви Януари 2011 10:06:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Бизнес Insider | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар