понеделник, 31 януари 2011 г.

Редакционен: Възходът на notbook, падането на нетбук

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/31/editorial-the-rise-of-the-notbook-the-fall-of-the-netbook/:

Notbook (т) - По-достъпна лаптоп, обикновено с 11.6-инчов или 12-инчов дисплей, който не е нетбук. Той пакети повече енергия, отколкото един нетбук (т.е. може да се справи 1080p видео и Flash на цял екран) и осигурява по-комфортно с компютъра, отколкото типичните, 10-инчов underpowered, спаружени Atom-базиран лаптоп. Повечето не са оптични дискове, но не трае повече от пет часа по обвинение. За разлика от скъпите ултра преносими компютри, notbooks са по-достъпни и започват от около $ 400.
Преди около шест месеца, на 11.6-инчов Dell Inspiron M101z пристигна на вратата ми за преглед. В AMD Neo захранва системата изглеждаше като леко разширен нетбук , но в брифинг с Dell, продуктов мениджър на засилени доста пъти, че системата е абсолютно "не" нетбук ". Аз не мога да си спомня си точния текст, но той направи това кристално ясно - $ 449 Inspiron M101z е много по-силен от един Intel Atom нетбук, че може да бъде една основна машина. Очевидно е, че аз започнали да наричат този тип лаптопи "notbooks" и през следващите няколко месеца, все повече и повече от тях започват да се пръкват. Някои от тях двойка Atom с NVIDIA Ion GPU (например Eee PC 1215N ), докато други използват на AMD Neo чип и по-скоро нов синтез на AMD Zacate APU. (На Intel Core ULV задвижвани системи са откровено твърде скъпо да се разглежда в тази категория, въпреки че някои Pentium / Core 2 Duo системите, както и като Acer Timeline X1810T , могат да ползват.)

Ами, какво от това? Има нова култура на по-мощни, достъпни и много мобилни преносими компютри - какво толкова? Е, докато много, че таблетките са това, което в крайна сметка ще намали пазара нетбук до размер, това е notbooks, че ще удари сериозно на Atom-базирани лаптопи на лилипут днес, когато тя наистина боли. Не ме разбирайте погрешно, ARM-захранва таблетки като IPAD и Motorola Xoom се ще се отрази нетбук продажби в голям начин, също (дяволите, те вече имат !), но помнете думите ми, notbooks или достъпни ultraportables ще вземе забележим парче както на нетбук и отговарят на условията за лаптоп. Има най-накрая клас преносими компютри, които осигуряват страхотен баланс между първична и мобилните компютри без нарушаване на банката. Мисли, че съм луд? Хит на почивка, за да разберете какво говоря.

Продължавам четене редакцията: Възходът на notbook, падането на нетбук

Редакционен: Възходът на notbook, падането на нетбук първоначално се появи на Engadget на Пон, 31ви януари 2011 12:01:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар