сряда, 19 януари 2011 г.

Наноразмерни въжета се плитка, малка моряци все още са необходими да се ангажират малка възела

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/19/nanoscale-ropes-braid-themselves-tiny-sailors-needed-to-tie-tin/:
Наноразмерни въжета се плитка, малка моряци, необходими за вратовръзка малки възела
Въпреки че може би не е толкова полезна, тъй като кърпи, въжета са удобни неща може да има. С тях можете да закачите неща за други неща и добре, че наистина е основната им употреба. Но какво, ако тези неща са малки? Наистина малки. Трябва nanoropes от сорта създадена по молекулярна Леярна, гайтани тази мярка само на 600 нанометра в диаметър. Лист? За 100 000 нанометра дебела. Може би още по-интересно от техния мащаб е как са били построени, формирано от polypeptoids, че самостоятелно съберат в навиване двойната спирала виждате по-горе. Възможност за употреба? В момента това е част от опитите за създаване на по-сложни нано структури, но можем да ги видите напълно се използват, вие знаете, вратовръзка малки неща заедно.

Наноразмерни въжета се плитка, малка моряци все още са необходими да се ангажират малка възела първоначално се появи на Engadget на Сря, 19-ти януари, 2011 год. 11:58:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник PhysOrg | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар