сряда, 15 декември 2010 г.

IRS служител използва Outlook правила, за да прихване д шеф поща, осъдени за подслушване

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/15/irs-employee-uses-outlook-rules-to-intercept-bosss-e-mails-con/:
IRS служител използва Outlook правила, за да прихване д шеф поща, осъдени за подслушване
Ето един интересен въпрос към вас: ако се създаде правило в Microsoft Outlook да изпраща съобщения от една сметка в друга, а вие го направите без знанието на собственика на акаунта, който сте спедиция от, нали прихващане или просто копиране поща? Тя може да изглежда като спорен въпрос, но за Дейвид Szymuszkiewicz, бивш работник в IRS, това е важна разлика. Давид се уплаши, че са уволнени, след свидетелството му е било спряно за шофиране в пияно състояние (има нужда да карам до домовете на престъпно данъкоплатците), така че той тайно се създаде това правило за машина шефа си, за да видите това, което светът казваше за него. Правилото е бил открит и не би ти го знаеш, той е в беда. Единственият въпрос сега: дали да го таксува по Wiretap Закона за прихващане на съобщения или Stored Communications Закона за просто копиране на тях.

Така че, това, което е отговора на въпроса по-горе? Вие може да се изкуши да каже, че е просто създаване на копие, а всъщност това беше аргументът Szymuszkiewicz, но всяка размяна администратор ще ви каже, че Outlook правилата се изпълняват на сървъра, а не към клиента, което означава, тези съобщения по електронна поща бяха наистина се прихваща . Szymuszkiewicz е осъден за подслушване, но изглежда, че е избегнат тежки присъди, с 18 месеца пробация са издадени. Лек наказание за подслушване, а тежък за diddling менюта в Outlook.

IRS служител използва Outlook правила да се намеси на електронната поща шеф, осъдени за подслушване първоначално се появи на Engadget на Сря, 15-ти Декември 2010 г 12:52:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Ars Technica | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар