сряда, 15 декември 2010 г.

GNU основател Ричард Столман и Gmail създател Павел Buchheit омраза Chrome OS

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/15/gnu-founder-richard-stallman-and-gmail-creator-paul-buchheit-hat/:
GNU основател Ричард Столман и Gmail създател Павел Buchheit омраза Chrome OS, но по различни причини
Има много неща да се хареса на прототип на Google Chrome OS машина, CR-48 , не на последно място от които си име, което го прави да звучи като реликва от бъдещето. В действителност това е, което Google иска да бъде, нещо като символ на незабавни ни-на, облак базирани утре, но това е триене на няколко пионери промишленост по грешен начин. Един от тях е Friendfeed създател и бивш служител на Google Пол Buchheit, известна още като пич, който е създаден на Gmail. Той е малко объркан за припокриването между Android и Chrome OS, както впрочем и мнозина от нас са, казвайки неуморно, че "Chrome OS няма цел, която не е по-добре от Android" - или поне, че няма да Android, когато стане някакъв ощипвам, за да работи по-добре в традиционен стил лаптоп околната среда.

В същото време, GNU основател и свободния софтуер Ричард Столман е пионер се нахвърля върху малко по-силно, призовавайки изчислителни облаци "невнимателно компютри", защото той причинява на потребителите да се откажат от правото на тяхното съдържание:
Необходимо е полицията да Ви дават възможност за заповед за обиск, за да получите данни от вас, но ако те се съхраняват в сървъра на компанията, полицията може да го получи, без да ви покажа нещо. Те не могат дори да даде на дружеството заповед за обиск.
Както сме наскоро научих , че е най-малко не е случаят с електронната поща, но какво да кажем за Google Docs и историята на сърфирането и всички, които сте направили частни разсъждения на Google Buzz ? Ще лекота на достъп до данните коз сигурност страхове? Ще Кара на "Всички мои деца някога спре като спомени за Джейк? Важни въпроси, тези.

GNU основател Ричард Столман и Gmail създател Павел Buchheit омраза Chrome OS първоначално се появи на Engadget на Сря, 15-ти декември, 2010 09:59:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink BGR , Регистърът | източник Friendfeed , "Гардиън" | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар