събота, 1 октомври 2011 г.

Купите овај филм или правно То Довнлоад фор фрее: Ваш позив

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/rC3ZesqR6Os/:
PressPausePlay

ПрессПаусеПлаи , награђивани документарни филм о нашим новим дигиталне културе, премијерно је приказан на СКССВ раније ове године. То је игра на филмским фестивалима и можете га купити на иТунес- , Амазон , и других дигиталних плате сајтова. Ако не желите да платите за то, сада можете га преузети преко торрент бесплатно. Ова бесплатна опција је била од суштинске важности за филмским ствараоцима. Као Сет Годин , каже у филму, идеје које су бесплатне шири брже.

Филм испитује утицај технологије данашњих достигнућа на нашу културу и дигиталних уметника, музичара и филмских стваралаца који га стварају. У филму, Годин каже: "Никада није било боље време да се уметник." Узимајући потпуно другачији став, технологија песимиста, Ендру Кин , домаћин ТецхЦрунцх ТВ " одушевљени ", каже" ми добро може бити на ивици новог мрачног доба ... где креативни свет је уништен. "

Гледање делова филма, мислио сам гледао јабука промотивни видео, показујући моћ онога што Мац-може да уради. Музике и видео записа који могу бити произведени на рачунарима, готово искључиво Аппле рачунаре у овом филму, просто невероватно. Као музичар Моби каже, због софтвера, "сада било дете ... за око 5 минута да урадите оно што је 6 месеци или година, пре 20 година."

Али то не значи да је било добро. Види Ребека Црна . Моби додаје "Ако сви музичар и сви прави осредњи музику, на крају света је само прекривен медиоцраци."

Као филмаџије кажу, "дигиталној револуцији у последњој деценији је ослободила креативност и таленат људи у преседана начин, ослобађајући неограничене креативне могућности." Али, да ли ће млади Хичкок или Скорсезе успети данас, као што су "шамар Кеен питања своје рано ствари на Фацебоок-у, на ИоуТубе-у, то би се изгубио у океану смећа ".

Филм се такође бави забрињавајућа дихотомија да исту технологију уметници користе за креирање њихов рад и омогућава лако пиратерије и уништава постојеће пословне моделе. Документарац не даје никакве лаке одговоре, али то покреће важна питања о утицају на нашу културу.

Можете наћи довнлоад опција на пресспаусеплаи.цом , укључујући и интерактивне Адобе Аир верзију са избрисаним сценама и додатним и дужим интервјуу клипове. За стандардне скидања, добијате торент. Фајл и коришћење слободног софтвера као што је БитТоррент да се фајл филма. До сада, било је 4.000 довнлоадс.

Зашто имају и бесплатну верзију (са још више интерактивног садржаја) и плаћену верзију у исто време, са линковима само инча удаљен од другог? Када филмских стваралаца потписали уговор за дистрибуцију, кажу да је увек била њихова намера да се на крају да је филм далеко за бесплатно онлине. Циљ је био да никада не заради новац, него се сними филм би људи деле и мисле о томе.

Ендру Кин је био интервјуисан за филм, али је добио да се окрену око камере на филмским ствараоцима у Остину. Ево интервју Кин је са шведским ко-директори Дејвид Дворски и Виктора Колер, на СКССВ:

Няма коментари:

Публикуване на коментар