събота, 1 октомври 2011 г.

Куповина Иахоо је циста глупост за Алибаба

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/CT_ZpsoWn_A/:
Screen Shot 2011-09-30 at 6.29.53 PM

Данас у Кини 2.0 конференцији у Станфорду, Алибаба група је Џек Ма одговорио на питање истакао о куповини Иахоо са: "Ми смо веома заинтересовани за Иахоо. Наша група Алибаба је важно да се Иахоо и МСН је важно за нас ... Све озбиљне купце заинтересовани за Иахоо су разговарали са нама. "

Они "озбиљне купце" највероватније укључити Алибаба група инвеститора Сребрном Језеру Партнери, Мицрософт и Андреесен Хоровиц, који су сви наводно да допре до одбора Иахоо.

Је МА интересу довољно да варнице потрошача и акционар интересовање за Иахоо? "Свако и све каматне [је] добродошла", каже један акционар ми је рекао, "али ма има прави паметни."

На површини Мама је свакако тип ЦЕО која МСН потребама после Бартз, дипломатске, лукав, и човек (релативно) мало речи. Али да ли би имало смисла бавити финансијски?

Алибаба Групе последњих средства из Сребрно језеро је вредности на 32 милијарде долара, док је Иахоо је на 16 милијарди Тржишна капитализација. Са 40% удела у Алибаба Иахоо група у вредности од $ 12,8 милијарди, чини се као 80% од вредности компаније се заснива на азијским имовине. Ма је очигледно јасно да он жели да откупи Иахоо удео у својој компанији, а сада он може за преговарање подрум од 3 милијарде долара премије, са стотинама милиона америчких корисника бачен у за добру меру.

Је остатак Иахоо у вредности од $ 3 милијарде? Вероватно. Ма плус је додатни подстицај да купи Иахоо, јер се вратимо све оне акције га ослобађа од свог највећег албатрос акционара. То није циста глупост за Алибаба.

Да ли би Иахоо одбора да понуда из Ма? То остаје да се види, као однос између две компаније је познато затегнути, недавно страдање због оптужби нелојалне играју на делу Иахоо када Мама пренео власништво над Алипаи у засебну компанију.

Расположење међу бившим запосленима МСН Разговарао сам са изгледа да Иахоо тако нефункционална да не могу да виде нешто слично дешава. А онда ту је стигме; генерална идеја је да се прода некоме сте поносни као што су Гоогле и Мицрософт, а не неко које сте користили за себе. Културне стане између кинеске и америчке компаније је такође прилично незгодан, јер Сара Лејси је свеобухватно документована.

Упркос томе, многи акционари су само надају пристојну цену за излазак своје дуго положајима, и Ма може да буде једина нада за опстанак компаније нетакнут, јер је он заинтересован за Иахоо у целини . То је изненађујући: Иахоо је тип фирме која Ричард Гир у Згодна жена би купили, а затим разбити - индивидуалне фигуре су вреднији од збира делова.

Релатед: Тражите да ИХОО тикер на Иахоо финансија је само депресивно.

Слика: Мик Орлоски


Няма коментари:

Публикуване на коментар