събота, 1 октомври 2011 г.

Више детаља о МИТ "Вештачки лист" (и видео)

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jplACvR0VxU/:
20110929082446-1

У марту, чули смо пробој са МИТ: "вештачки лист" , која производи чистог кисеоника и водоника, електронско потпуности сунчеве светлости. Технологија је описана у издању јучерашњој за науку, а тим је издао видео показује једну од уређаја у акцији.

Ја кажем уређај, али то је заиста више материјала. Нема покретних делова и нема постављен облик или величину. Лист је полупроводничким силицијум, премазани са једне стране са посебним кобалт катализатор, открио је Данијел пројекта Ноцера у 2008, а на другој са никл-молибден-легуре цинка. Сунчеве светлости ствара струја унутар силикона, као и катализатор узрока молекула воде да се подели на гасовите Х 2 и О 2, који расте офф мехурића супротним странама листа.

Баците поглед на видео. То није посебно узбудљиво, али то вам даје идеју о томе шта врсте конверзије говоримо о:

Гасови могу бити изолован и чува у горивим ћелијама, које би обезбедиле снаге касније и производити чисту воду као издувних гасова.

Ноцера и неколико других истраживача формирана фирма, Сат Цаталитик , да самостално истраживање, примену, као и на тржишту вештачког лишће, а прошле године подигао 9,5 милиона долара од Тата и других инвеститора.

Лист попут форме је лако да се покаже на скали људског, али нема разлога зашто "оставља" не може бити микроскопски или огромне. Различитих случајева употребе захтевају много истраживања и тестирања, међутим, што је вероватно оно што Нед Цаталитик ради на у овом тренутку. То и фигуринг везе са екстра протона процес генерише. Они предвиђају банака од тих ствари напајање куће и заједница и чување вишак у резервоарима за продају или ванредне ситуације.

Постоји више информација на страни вести МИТ , и, ако сте оријентисани научно (и претплатите се на часописе), разне радове наведене у Пон Цаталитик је технологија страна .

[Имаге кредит: Доминицк Ројтер]



Няма коментари:

Публикуване на коментар