вторник, 30 август 2011 г.

ЛХЦб детектор изазива невоље суперсиметрија теорију

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NmY0fWDsXuM/lhcb-detector-causes-trouble-for-supersymmetry.ars:

Два опште намене детектора на ЛХЦ, АТЛАС и ЦМС, имају тенденцију да држе високог профила, јер су они дизајнирани да буду у стању да било шта месту која излази из судара-Хиггс, тамна материја, или нешто још више егзотичног . ЛХЦб је сасвим мало више специјализоване, као што је специјално дизајниран за праћење тих судара који садрже честица који садржи дно кварк (уопштено, ове честице се зову Б мезона). При томе, то је значило да се обезбеди најпрецизнији тест број предвиђања које је Стандардни модел, требало би да тест покаже не, они би могла да обезбеди индикације суперсиметрија или механизам који објашњава зашто је наш универзум је испуњен са материјом, а не антиматерије.

Као и код друга два детектора, људи који стоје иза ЛХЦб су саставили своје прелиминарним подацима за састанке лето физике, и за сада, све изгледа Вер добар, детектор је већ обезбедио најпрецизнији тест неке функције стандардног модела. И до сада, она је настала недирнут, што може значити лоше ствари за суперсиметрија и пошаљите теоретичара назад табла за цртање на нашем питању / антиматерије асиметрије.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар