вторник, 30 август 2011 г.

Научници редослед Црна бактерија Смрт ДНК, признају да су погрешили

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/__EMSjTSpq0/scientists-sequence-black-death-bacteria-dna-admit-they-were-wrong.ars:

Бактерија иза Црна смрт је веома необичан историју. Њен предак је скроман земљиште бактерија и садашњи сојевима Иерсиниа пестис и даље инфицира хиљаде људи годишње, али више не изазива пакет застрашујуће симптоме повезане са средњовековне зла. Радикалне разлике, у ствари, имао је навело неке да сугеришу да смо били окривљујући лоше бактерије. Сада, истраживачи су добили ДНК неких од Лондона куга жртава, и потврдио да И. пестис изгледа да је крив. Али секвенце такође сугеришу да сојеви бактерија данас видимо да се разликује од оних који дивљала по Европи.

Шта трансформисана земљиште бактерија у људски патоген? Један од кључних догађаја чини се да је чињеница да је покупио плазмид, кратко, кружне комад ДНК који се могу одвојено копиран из остатка ДНК организма. У случају И. пестис, да плазмид садржи три кључна гена: два који су помогли да убија бактерије такмиче, а трећи који је помогао да манипулишу људским згрушавања крви система. Дакле, када представио могућност да добију ДНК куге жртава, ово је ДНК аутори су одлучили да циљате.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар