вторник, 30 август 2011 г.

ЈК је финансирао Бушидо: Апп Сторе за Веб То може Кицкстарт своје пројекте са стране

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/36OZxjt7o-c/:
Samurai

Ако сте програмер, постоји добра шанса имате неколико - или више - од стране пројеката. Ствари које лимарија са, у вечерњим часовима и викендом и да отпремите на гитхуб, али да никада нису озбиљно размотрити пуштање на дивље као самостални сервис. Не зато што мислите да сте лоше, већ зато што би били много посла да се одржи - и даље имате тај дан посао да брине.

Бушидо , И Цомбинатор покретање који су свој деби прошле недеље на демо дан , жели да пружи програмерима руку: они што га чини супер једноставно узети око и пост на мрежи за друге кориснике да се пријавите за - а можда и направити нешто новца ван ње у том процесу.

Проблем је, објашњава Бушидо суоснивач Шон Грове, јесте да процес претварања ових опен соурце пројеката у корисну услуга, заједно са аутентификацију и плаћања, је нешто што многи програмери не желе да се баве. Дакле, уместо да их ослобађања масама, седе у својим репозиторијумима гитхуб без добијања много пажње.

Бушидо изгледа да поправи ово предаје програмерима све што им треба да добију око горе и трчање. У овом тренутку сервис подржава Раилс апликације (он нуди Бушидо Руби драгуље), а ту је и једноставан АПИ за брзо интегрисање аутентикацију корисника, плаћања и друге заједничке особине. Бушидо је такође домаћини овог пројекта, тако да програмери не морају да брину о плаћању за Фаллс или друге услуге. Заузврат, Бушидо има 15-40% смањити у добити сваку апликацију (проценат плаћате иде доле већи твоју апликацију добија као економија обима ударца у).

За почетак сервис је омогућавајући корисницима да распореди инсталира опен соурце апликације попут ФатФрее ЦРМ и локомотива ЦМС и више апликација ће доћи као програмери их додате на сервис.

Бушидо такође има неке много амбициозније циљеве него само рационализацију ствари за програмере - они такође желе да служе као централизовану базу података за оба аутентикацију корисника и података отвореног кода апликације. Другим речима, они желе да постану веб слој који омогућава апликацијама да заједнички рад.

Управо сада, ако се пријавите за Бушидо погон апликацију, биће вам ствара Бушидо пријавите се да ће радити на свим другим апликацијама ради на платформи. Ово помаже у смањењу баријера за улаз, тако да корисници могу брзо почети да користите нове апликације. И, под условом да се подаци чувају на конзистентан начин, корисници могу чак и приступ истим подацима између различитих апликација.

Наравно, овај приступ неће да се жали на све. Бушидо ће имати контролу над оба Вашим корисницима и податке - и у овом тренутку, нема функцију извоза. Грове каже да ће доћи и да за сада покретања жели да стекне поверење програмери (Грове и остатак екипе су опен соурце програмера себе, тако да имају добру идеју о томе шта се тиче јесу) .

Други могући проблем: неки програмери можда неће свидети Бушидо јединственог пријављивања на приступ, јер је олакшава хопа на око такмичара. Грове признаје ово, али каже да би било добро проблем за њих да имају, и додаје да уопште Опен Соурце програмерима воле да се такмиче на основу заслуга у односу на Лоцк-ин. Такође, звучи као ако ово постане довољно велики проблем, Бушидо ће размотрити доношење неке промене.


Няма коментари:

Публикуване на коментар