вторник, 30 август 2011 г.

БолтЈС: Још један Тајна Пиеце оф спартански Слагалица Фацебоок?

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RNGQur7WBb0/:
Screen Shot 2011-08-29 at 4.37.09 PM

После сталан ток информација у јуну, све је мирно на Фацебоок-пројекта спартански пред последњих недеља. Првобитно, бар неки мислили план је био да се представи спартански у јулу - али то очигледно су долазиле и одлазиле. То је свакако могуће нећемо чути ништа док Ф8 крајем септембра сада. Али, један нови мало информација је дошао на наше пажње која се могу односити. Поздравите БолтЈС .

БолтЈС је УИ __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ а која се гради Фацебоок за потребе "помогне програмерима изградњу фантастичан мобилних веб апликација у ХТМЛ5 и ЈаваСцрипт", као што можете сами прочитати овде . Она је у потпуности написан у Јава-и ради у прегледачу, што значи ни позадина обраду захтева. И погодите где је фокус овог пројекта лежи управо сада: мобилни ВебКит бровсер - баш као и пројекат спартански.

Ево опис у сопственим речима програмера Шејн О'Саливен из гитхуб страна пројекта :

БолтЈС је УИ __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ дизајниран од стране Фацебоок-да буде компактан, брз и моћан. Она је у потпуности написан у Јава-и ради у прегледачу, којима је потребна без сервера позадини. Док БолтЈС се могу користити у прогресиван побољшање приступа, то је првенствено намењен УИ који су углавном изграђена, ако не и потпуно, у претраживачу.

Иако је циљ БолтЈС пројекат подршке колико модерним претраживачима, као разумно, што је тренутно фокусирана на подршку мобилним ВебКит бровсер, са намером да буде најбоље могуће развојне платформе за мобилне сајтове и ХТМЛ5 апликација.

О'Саливен је софтверски инжењер на Фацебоок у тиму Клијент корисничког интерфејса. Други аутори пројекта су Хоће Бејли, Влад Колесников, и Том Оццхино.

БолтЈС је изграђен на врху копља, и игра лепо са тренутном кода Фацебоок-а, О'Саливен белешке. Поседује модуле који користе ЦоммонЈС стандарда. За све остале техничке детаље, погледајте гитхуб доцс страна .

Али ево неколико занимљивих ствари о овом пројекту. Прво, Фацебоок не изгледа да желе да кажу ни реч о томе. Питао сам их о томе пре неколико сати после и назад нешто друго. До сада, Нада одговор на ово. То није изненађење имајући у виду оно што сам рекао о БолтЈС - наиме да је и даље требало да буде тајна.

Док документација не налазе на гитхуб, изворни код није пуштен у јавност још. Линкови на овој страници да зип и изворне датотеке катран не раде. Али сам рекао да БолтЈС се већ тајно лиценциран трећим лицима који се спремају апликације да покаже користећи платформу. Најмање један од тих трећих лица је главни играч у простору потрошача Интернету. Опет, ово звучи доста као спартански.

Такође, наћи на гитхуб је демо апликација изграђена коришћењем БолтЈС под називом " Време Апп ". Ако изгледа познато, то је зато што сте власник иПхоне-у. То је у суштини Време апликација поново направили помоћу ЈаваСцрипт __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__. Даље мислим да Фацебоок не намерава да се бори са

Няма коментари:

Публикуване на коментар