вторник, 30 август 2011 г.

Виндовс 8 Нови Екплорер-у: Овај иде на 11

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/y6gKd71Q5ck/:
explorer

Изградња Виндовс 8 развој блогу је интересантно прочитати неко време. Чувши право из програмерима и онда виде Нефилтриран одговоре од корисника и средњих девс је освежавајуће, чак и ако је тема није посебно убедљив или ја не слажем са њиховим дизајном избора. Данас је можда најекстремнији пример за то до сада. Дискусија њихове нови Виндовс 8 фајл менаџер вреди читања - али је фајл менаџер вреди користим?

Нова траку корисничког интерфејса за Виндовс Екплорер је толико претрпан са различитих величина тастера, налепнице, мулти део икона, и картице које сам једва га анализирати. То је више као дворани са огледалима од задатак оријентисан радни простор. Да ли је ово заиста ново, унапређени оперативног система Виндовс?

Мицрософт изгледа да иде у два смера одједном. Са елегантном метроа интерфејс демонстрирао раније ове године , они гурају према целом екрану, супер природан, гест базирану навигацију које људи очекују донекле у __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__с. Али испод хаубе, изгледа да је Виндовс само све више и више Виндовс ескуе. Написао сам неко време назад да је Виндовс Кадилак оперативних система , и то изгледа да подрже то.

Истовремено, Аппле је комотно креће у једном смеру, а не да је то боље. УИ промене у Лиону су је проблем ефикасно и моћно управљање датотекама једноставно није приоритет. Не желим да убризгају моји лични преференције у њу превише, али ја мислим да је неспорно да за неке кориснике, ово је добро, док је за друге то је фрустрирајуће и контра-интуитивно.

Али, да ли постоји неко ко мисли да је ова пустињи тастера је ефикасан начин за комуникацију опције и садашње активности за неискусне кориснике? Расправа о траку је отишао на неко време, и опет, то заиста изгледа као за неке је то добра идеја, за друге не толико. Али, ова посебно делује прилично пренасељене. То је углавном због начина на који Мицрософт је дизајниран траку - то није ограничење груписаних тастера сама идеја, која је нешто видим имплементиран и на другим местима сваки дан. Поглед на пуком броју стрела Само у горњем делу прозора да рачунам до три, десет доле, један горе и доле, четири десно, и две леве. Са различитим контекстима, тегови, графика, боје и сврхе.

Треба додати, у правичност, да постоје и друге стварне побољшања су направљена, од којих су неке наведене у блогу. Да ли да јој чита тако да имате неки контекст за делове сам критикује.

Два пута

Истраживање су радили на кориснички акцијама представља врсту основних избора, који представља илустрацију разлика између Мицрософт и Аппле. Мицрософт установио да више од 85% корисника обавља највише заједничких акција (рез, паста, преименујте) са контекст мени и пречице на тастатури. Само око 10% користи команду бар и тешко да се користи на врху менија.

Шта бисте рекли важна лекција је овде у вези будућег развоја? Постоје два веома различита тумачења података.

Мицрософт је закључио да је команда бар је недовољно користе, јер то није довољно робустан, а након даље истраге утврдила да неки од заједничких акција су чак да се тамо налази. Они су у потрази за оно што им је потребно да додате. Решење, очигледно је да се пумпа бара команду док не постане подједнако употребљив. То значи стављање сваку команду популарна тамо, сортирање и ја

Няма коментари:

Публикуване на коментар