вторник, 30 август 2011 г.

Нокиа Девелопер Форум хакован и оштећен у нападу антисец

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/i1wxcqFwH7k/nokia-developer-forum-hacked-and-defaced-in-antisec-attack.ars:

Нокиа је издала саопштење којим се потврђује да безбедност свог веб сајта Девелопер Форум је био угрожен од стране нападача који је успешно добила табелу базе података са информацијама кориснички налог. Нокиа је сведена свој програмерској заједници сајт док врши даљу анализу. Напад експлоатисани СКЛ Ињецтион рањивост у форуму софтвера сајта.

Саопштењу које је Нокиа указује да су нападачи добили више рачуна евиденција од компанија у почетку веровали, али да информација није посебно осетљиве природе. Прекршио подаци обухватају кориснички е-маил адресе и јавне информације о профилу, али очигледно није лозинке или лозинку хешеве.

Нокиа каже да је само 7 процената форуму корисници су добили информације о профилу, који може да садржи инстант поруке и корисничка имена датум рођења. Само материјална претња појединачним корисницима, у складу са Нокиа је нежељене е-маила. Компанија извинио за инцидент и послао поруку да обавесте кориснике.

Нокиа програмерској заједници, сајт је такође оштећен, изменити тако да приказује слику цртани лик Хомер Симпсон и порука која указује да је сајт ", власништво пр0тецт0р званог мрНРГ." Она такође има текст надстрешница која кажњени Нокиа за своје стриктне Веб безбедност и упозорава да би компанија бити будућност антисец мета ако се не тражи да се побољша. Крају поруке наводи да неће бити "дампинг" или цурење, сугеришући да нападач не намерава да објави компромитоване податке.

Појединац или група која себе идентификује као "пр0тецт0р" је такође повезан са недавним нападом на Дефенсе.пк, независних вести и форума веб сајт о пакистанској војсци.

Напад је срамота за Нокиа, али не изгледа да представља било који главне претње по корисницима програмерској заједници компаније сајту. Ситуација би била гора ако циљате је био један од више осетљиве локације, што су Нокиа као Нокиа Ови Сторе, која држи информације о кредитној картици на датотеци.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар