сряда, 10 август 2011 г.

После Фоурскуаре, Клоут Додаје Блоггер, Тумблр, Инстаграм, Флицкр и Ласт.фм Да Мера друштвени утицај

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/LMrPJmANLMw/:
klout

Клоут , покретање који мере утичу на Твиттер, Фацебоок, ЛинкедИн , ИоуТубе, и недавно Фоурскуаре , додаје више услуга у данашње време, у укупном износу од 10 различитих начина да измерите свој друштвени утицај на Вебу. Клоут додаје пет нових мреже-услуге Блоггер, Тумблр, Флицкр Инстаграм и Ласт.фм, омогућавајући корисницима да додају Клоут њихов утицај на овим мрежама своје Клоут резултат.

За позадину, Клоут процењује понашање корисника са комплексним алгоритму рангирања и семантички анализе садржаја за мерење утицаја појединаца на друштвеним мрежама. На Твитеру, Клоут утицај резултат се заснива на способности корисника да вози акције кроз Туеетс, ретвеетс и још много тога. На Фацебоок-у, Клоут ће испитати како разговора и садржај интересовање и ангажовање, преко воли, коментари, и више, са мреже је скоро 700 милиона корисника.

Док Клоут није дао детаље о томе како ови нови сервиси су факторинг у свој резултат, можете да претпоставке на основу сваког појединца мрежи. За ЛинкедИн Клоут могао оцењивати Ваш број конекција, и ажурира на сајту. И вероватно, ваш Фоурскуаре Клоут се заснива на колико често проверите, колико је маиорсхипс сте зарадили, и још много тога.

За Инстаграм, мерење може бити колико воли имате на слике. Флицкр би такође користе исту метрику. Ласт.фм је занимљив додатак, с обзиром на његове прве музичке базирани сервис који Клоут додао. Можда Спотифи интеграције ће доћи Цоон?

Корисници могу да изаберу повеже њихове рачуне својим Клоут скор у свом профилу. Клоут каже да повезивање налога Вил никада смањи резултат, али то може да повећа резултат.

И не треба заборавити, Клоут треба додати Гоогле + као мера метрика ускоро.



Компанија:
КЛОУТ
Лансирање Датум:
8 / 2008
Финансирање:
$ 10М

Клоут мере утицај преко друштвено ткиво. Клоут омогућава корисницима да прате утицај своје мишљење, везе и

Няма коментари:

Публикуване на коментар