сряда, 10 август 2011 г.

ВхитеМагиц: Сони Приказује следеће генерације ЛЦД екран за камере и телефона

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/l7D-WO_gH8E/:
whitemagic

Сони најавио ВхитеМагиц данас "следеће генерације", 3-инчни ТФТ ЛЦД екран који се може похвалити 1.23М тачака пуној ВГА резолуцији. Шта је специјално у вези екрана је у томе што има два различита режима: ако је прешла на "ниском режиму власт", потрошња струје је позадинско осветљење гурнуо преко 50% до 125мВ, са Сони рекавши осветљења у овом режиму је још увек поредити са оним од конвенционалних ЛЦД екрана.

Приликом избора "отвореном моду", ВхитеМагиц је осветљење може бити повећана са 470 цд / м² на импресивних 1.000 цд / м², док је потрошња енергије од осветљење у овом режиму (300мВ) остаје око подједнако висок као конвенционалних екрана. Поређења ради: иПхоне 4 достигне максимално осветљење од 500 цд / м².

Сони постићи тако што ћете додати бели пиксел Црвено-зелена-плава ( РГБ ) пиксела и развој алгоритма за корекцију изобличења слике ("РГБВ метод").

Компанија планира да почне испоруку прве узорке већ у октобру (цена: $ 65 сваки). Очекује ВхитеМагиц да се користе у мобилним уређајима, на пример, камере и смартпхоне (иако то није очигледно екран осетљив на додир).




Няма коментари:

Публикуване на коментар