сряда, 10 август 2011 г.

Индијски влада жели да монитор Твиттер и Фацебоок, Гоогле и Скипе-Можда Превише

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2fVflMiTEEg/:
Indian-Flag

Дакле, запамтите да је један када РИМ- ко-директор Мајк Лазаридис врсту одлепио током интервјуу за ББЦ. Чињеница да је у љуспицама на интервјуу врсте наговестио разлоге због којих је почео нервозна на првом месту - Индија. Индијска влада је пооштравање контролу над друштвеним медијима и другим облицима комуникације у земљи усред растуће претње тероризма, РИМ укључени. Али, влада је сада у потрази за праћење комуникација на две од најпопуларнијих сајтова на свету, преноси ХацкерНевс .

Можда сте чули за њих: Твиттер и Фацебоок .

Превозници већ помоћи индијска влада праћењем комуникације на њиховим мрежама, Твиттер и Фацебоок укључени. Али, као што је већ требало да знате, не све што радите, или рећи на Твиттер и Фацебоок је информисање јавности, а неки од података / текст је шифрован. То је оно што влада у Индији је после, иако у којој мери није разјаснити.

Овде је проблем: у Индији нових ИТ Закон каже да мора сајтова и провајдери нуде до информација као што су лозинке из приватне рачуне, чак и без судског налога. Међутим, и Фацебоок и Твиттер приватности политика диктира да личне и приватне информације неће бити објављен без судског налога.

Заједно са РИМ, који је одбио да одобри приступ индијске владе да своје БлацкБерри ® Ентерприсе Сервер базиран на чињеници да је немогуће да то уради, Индија је такође рекао да жели да прати Скипе-а и Гоогле- . Међутим, ни компанија је заправо чуо ништа од владе.

То неће утицати на нас много у САД, али то је лош преседан да плутају у било којој земљи, а камоли растуће технологије електрана попут Индије.



Компанија:
ТВИТТЕР
Лансирање Датум:
21/3/2006
Финансирање:
$ 760М

Твиттер, коју је основао Џек Дорси, биз камен, а Еван Вилијамс у марту 2006 (покренут јавно у јулу 2006), је друштвено умрежавање и микро-блоггинг сервис који омогућава корисницима да ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар