сряда, 10 август 2011 г.

Вредност Технологија П & Понуде скоро удвостручен је у К2 2011 до $ 52.1 милијарди

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eYK_gnlmFK8/:
ey4

Док тек компаније ИПО ухваћена зујање у последње време, изгледа да М & активности у сектору је у процвату. Према Ернст & Иоунг извештају, великих послова возио укупна вредност глобалних технологија М & А до $ 52.1 милијарди у другом кварталу 2011, скоро удвостручио се баве вредности из првог квартала (до 92 одсто да будемо прецизнији).

Ернст & Иоунг је рекао да је талас био је углавном приписује консолидацију индустрије и иновације у току у областима као што су облак рачунарство, паметан мобилност, интернет и мобилни видео, паметне мреже и соларне енергије.

Све у свему, баве звука за кварталу повећан 24% у односу преко годину (међугодишње) до 777 послова, али је одбио 2% секвенцијално од 794 послова у 1. кварталу 2011. То је био први квартални пад од секвенцијалног 1. квартал 2009.

Ово последње четвртине М & вредност је 69% више него у истом кварталу 2010 године, када М & бави су у вредности од $ 30.8 милијарди долара. Просечна вредност за послове у К2, уз објављене вредности порастао је на 194 милиона долара, што је највећи квартални просек од првог квартала 2000, током дот-цом бума. К2 2011 такође укључује 20-највеће светске технологије баве икада доларску вредност (можда 8,5 милијарди долара готовине стицање Скипе од стране компаније Мицрософт?).

Извештај такође показује да, иако је 61% свих вредности обелодањена је концентрисана у првих 10 се бави, тек индустрије и дошло је до значајног баве одлука снаге бави мање од 100 милиона долара.

Мицрософт-Скипе је највећи посао у четвртфиналу, а потом Текас Инструментс је 6,5 милијарди долара стицање Натионал Семицондуцтор. Други велики-карту бави у овом кварталу укључују Апплиед Материалс $ 4,6 милијарди стицање Вариан полупроводника и Тосхиба 2,3 милијарде долара купи Лендис.

Конкретно, полупроводника П & донели $ 10.9 милијарди у кварталу и цлоуд цомпутинг и СааС компаније наставио да вози и великих и малих послова. На пример века линк купио Саввис за 2,3 милијарде долара у кварталу.

Више компанија се такође траже ван своје земље за аквизиције. Ернст & Иоунг подаци показују да се баве обим "прекограничне" у 2. кварталу 2011 био 16% виши редом, у поређењу са 11% пад бави "у границе". У извештају се указује на то да све веће глобализације и растуће обима "у иностранству" готовина залихама од стране америчке компаније могу бити иза повећања во благајни ~ ки договор одлука као у САД стекао 56% свих ЦБ вредност остварена.

Неки од других већих М & бави у другом кварталу су ЕА 1,3 милијарде долара куповину ПопЦап Гамес, Провиденс капитала је 1,6 милијарди долара стицање табла, Епицор и Ацтивант је скоро 2 милијарде долара уговор, и Ниво 3 је 3 милијарде долара куповину Глобал Цроссинг.



Няма коментари:

Публикуване на коментар