сряда, 10 август 2011 г.

Уалмарт вуче утикач на својој МП3 продавници, али не и ДРМ сервере

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/uk7fDhp-EUE/walmart-pulling-the-plug-on-its-mp3-store-but-not-its-drm-servers.ars:

Уалмарт је повлачењем утикач на својој МП3 Довнлоадс продавнице, али ће наставити да подржава ДРМед песме које је продао пре него што је отишао у продавницу ДРМ бесплатно. Вести стижу преко процуриле допис Дигитал Мусиц Невс -касније потврдио Уалмарт представника-који је музику лиценцирање партнере који би складиштити близу 28. августа 2011.

"После осам година у бизнису, Уалмарт Мусиц Довнлоадс продавница се налази на мп3.валмарт.цом ће затворити 28. августа 2011 сав садржај у продавнице ће бити онемогућен, а више није доступан за преузимање са продавници. ", наводи меморандум. Такође, компанија је уверио своје партнере да ће продаја физичке медије преко Уалмарт бити непромењена.

Уалмарт је музичка продавница је почео као ДРМед подухват у 2004, али је без ДРМ-а крајем 2007 (као што је начин у време ). Иако Валмарт је био један од првих већих имена да се у продаји музике без ДРМ-а, он никада није ухваћен на Аппле ускоро постао број један музички продавца у свету, и Амазон је успео да притисак путу ка број два , захваљујући делимично са сопственим МП3 продавници музике. Оба Амазон и иТунес понудимо превише боље корисничко искуство, са софтвером за више платформи и велики уграђени базе корисника. Суочимо се: за маинстреам музике, зашто би неко изабрати Уалмарт у односу на конкуренцију када је у питању преузимање музике?

Авај, Валмарт је допис својим партнерима не иде у детаље о томе зашто је компанија одлучила да затвори, али чини се очигледним да Уалмарт једноставно не могу да се такмичим без нешто више да понуди. Компанија рекао, међутим, да ДРМед музичке датотеке које су купљене пре продавница је без ДРМ-а ће наставити да функционише чак и након МП3 продавници гашења. Компанија је покушао да убије свог ДРМ сервере у 2008 -остављајући своје претходне купцима у хладном ако су да је потребно поново одобрење-али је касније одлучио да напусти ДРМ сервере на форуму након пријема лошег купца и повратне информације.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар