понеделник, 4 юли 2011 г.

Мобилних телефона су опасне / није опасно: рак Стручњаци кажу: "Шта, ја бриге?"

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/04/cellphones-are-dangerous-not-dangerous-cancer-experts-say-wh/:
Уколико већ нисте стекли повреде врата од текућих мобилног телефона - рак дебата , свеже објавио Сциентифиц Ревиев могао само да изведе. У раду, објављен петак, панела стручњака из Велике Британије, Шведске и САД спровела темељну истраживање претходних студија, пре него што закључујући да је постојеће литературе је "све више против" теорију да мобилни телефон користе изазива тумора мозга код одраслих. Истраживачи су такође испитивали биолошки механизми који подржавају ову хипотезу, иако се примећује неки дуготрајни неизвесности, с обзиром да подаци о детињству тумора и дугорочно истраживање још увек недостају.

Резултати долазе само неколико седмица након Светска здравствена организација објавила своје литературе, у којој се тврди да мобилни телефони може сматрати " потенцијално канцерогена ". Али Ентони Свердлов, професор на Институту Британије о за истраживање рака и лидер најновијих истраживања, изјавио је његова група рад не мора у супротности СЗО, пошто је овај једноставно тражи да се процени ризик од рака према сопственим "подешеног класификациони систем "- под којим стварима као што су укисељено поврће и кафа се такође сматрају" потенцијално канцерогена ". Нажалост, то не значи да ће дебата умрети доле у скорије време, иако Свердлов очекује више дефинитивни закључци у наредних неколико година - под претпоставком, наравно, да сви наши мозгови нису окренули овсене каше до тада.

Мобилних телефона су опасне / није опасно: рак Стручњаци кажу: "Шта, ја бриге?" првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 04 Апр 2011 06:19:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Текстуално | извор Реутерс | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар