петък, 18 февруари 2011 г.

Дистрибуираног рачунарства пројекта окривљује поплавама о климатским променама

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/4glIOrKN5bc/screensaver-blames-floods-on-climate-change.ars:

Да ли климатске промене већ због екстремних временских прилика? То је тешко одговорити на питање, а не само зато што је јавна дебата о изгледима је топлије него саме климе. Неколико радова у издању ове недеље природе покушај да се позабави питањем и показати да су екстремне временске непогоде све чешће у нашем загревања свету. У једном случају, изазов тај начин је била толико висока, да је "ван конвенционалне супер располагању ресурсе", тако да истраживачи окренуо дистрибуирани рачунарски систем, која је трајала климатских модела, као скринсејвере.

Логично, загревање климе се очекује да повећа стопу екстремних временских догађаја. Виша температура атмосфере представља повећан садржај енергије, она такође може да значи повећан садржај водене паре, што би могло да доведе до претераног падавина. Ипак, екстремних временских прилика су са нама током историје Земље, тако да било који појединачни приписујући једне до загревање климе није једноставна ствар.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар