събота, 29 януари 2011 г.

ООН: В света потребители на интернет удари два милиарда, мобилен телефон абонамент топ пет милиарда

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/28/un-worldwide-internet-users-hit-two-billion-cellphone-subscript/:
На ООН Международния съюз по далекосъобщения прогнозира миналата есен, че броят на интернет потребителите по цял свят ще удари два милиарда до края на 2010 г., и това е вече издаде пълен доклад, който потвърждава, точно това - 2,08 милиарда, е специфична. Както отбелязва Международния съюз по далекосъобщения е Hamadoun Туре, този брой представлява огромен скок от обикновеното 250 милиона интернет потребители, които са съществували преди десетилетие, а това означава, че около една трета от населението на света вече има достъп до интернет от някакъв вид - от тези, 555 милиона са с фиксиран широколентов абонамент, и 950 млн. мобилни широколентови услуги. Просто толкова впечатляващо, колкото, че (ако не и повече), са броят на мобилен телефон абонамент в световен мащаб, която сега пресича на 5,0 милиарда марки. Това зависи от 500 милиона в началото на 2000 г., въпреки че агенцията отбелязва, че това е само отчита "абонамент", а не на отделните потребители. Както и да го режа, обаче, това е доста запис на растеж за първото десетилетие на 21 век.

ООН: В света потребители на интернет удари два милиарда, мобилен телефон абонамент топ пет милиарда първоначално се появи на Engadget на Чет, 28-ми януари, 2011 17:15:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink @ BryanAlexander (Twitter) | източник ITU , предаде АФП | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар