събота, 29 януари 2011 г.

Android 2.3 сигурност бъг показва микроб достъп уязвимост

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/29/android-2-3-security-bug-shows-microsd-access-vulnerability/:
Изследовател в Северна Каролина държавен университет е предупреждение за Android 2.3 уязвимост, която дава нападателите достъп до личната ви информация, още едно доказателство , че Пищен не е всичко, захар и подправки (за да бъдем честни, че SMS-въпрос, тъй като са отстранени ). Според Xuxian Цзян, за грешка позволява на злонамерени сайтове да имат достъп и да качите съдържанието на микроб карта на потребителя, включително гласови съобщения, снимки и информация онлайн банкиране с отдалечен сървър. В недостатък очевидно прилича на подобни грешки в предишната версия на Android, се надяваше да са овладени с пищен. Въпреки това, както Цзян посочва, че корекция е лесно заобиколени. Освен премахването на микроб карта, инвалидизация JavaScript или преминаване към трета страна браузър, Android 2.3 потребители не са малко обратен мачка на бъгове. Хората от eWeek съобщи, че Google работи по решение на проблема, но няма думата за това кога можем да очакваме да видим на актуализация.

Android 2.3 сигурност бъг показва микроб достъп уязвимост първоначално се появи на Engadget на Съб, 29-ти Януари 2011 г 10:57:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Северна Каролина държавен университет | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар