петък, 24 декември 2010 г.

Nanopore ДНК техника обещания целия геном в протокол или парите си обратно

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/24/nanopore-dna-sequencing-technique-promises-entire-genome-in-minu/:
Учените усъвършенства бързо nanopore техника ДНК, целия геном в протокол или парите си обратно
Тези неясно достъпни ДНК тестове, които обещават да ви кажа колко е вероятността да бъдат поразени от някои ужасно и неизбежно генетични скръб в бъдеще? Те само изглеждат по-малка част от бита и Bobs и бази, които си генетичен код. Има една раса за да се разработи бърз и евтин начин да се последователност на целия геном на човека, процес, който струва около един милион долара сега и се възрасти, но чрез тази техника в процес на разработване в Кралския колеж в Лондон , може да се направи в рамките на няколко минути няколко долара на 10 години. Процесът се позовава на nanopores, които са в движение до технологии за компании се опитват да го направим. По принцип, една ДНК верига се прокара 2nm дупка на силициев чип и, както тя се движи през този чип е в състояние да използва електрически заряд, за да прочетете кодиране последователност на направление на. Това е след това плюе на суперкомпютър за криза на номера при скорост от 10 милиона бази в секунда, а в рамките на минути, вие също може да има някои твърди данни, за да ви накара да се побърквам за бъдещето - и може би мястото да сложиш IPod , също.

Nanopore ДНК техника обещания целия геном в протокол или парите си обратно, първоначално се появи на Engadget на Чет, 24-ти декември, 2010 година 08:08:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Imperial College Лондон | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар