петък, 24 декември 2010 г.

компютърни Кеймбридж развитие на "ум четене" интерфейс с лицето на Чарлз Бабидж (видео)

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/23/cambridge-developing-mind-reading-computer-interface-with-the/:
От години, учените са били търсят начини за създаване на устройства, които разберат невербалните сигнали, които ние приемаме за даденост в човека, човешкото общуване. Един от най-интересните проекти сме виждали напоследък е под ръководството на проф. Питър Робинсън в Компютърна лаборатория в университета в Кеймбридж, който работи по това, което той нарича "ум четене машина", която може да установи, душевните състояния на хората от тялото си език. Чрез анализиране на лица, жестове и тон на гласа, се надяваме, че машината може да се направи да бъдат по-полезни (по дяволите, ще се задоволят с "по-малко разочароващо"). Peep на видео след почивката, за да видите Робинсън с помощта на традиционни (и досадно) сателитна навигационна система устройство, в сравнение с тази, която характеристики както на Кеймбридж "ум четене" интерфейс и хуманоиден главата подобна на тази на Чарлз Бабидж. "Начинът, по който Чарлз и аз може да комуникира," Робинсън казва: "ни показва бъдещето на това как хората ще си взаимодействат с машините." Следваща спирка: тайнствен долина !

Продължи четене "ум четене" компютърен интерфейс Кеймбридж развива с лицето на Чарлз Бабидж (видео)

"Ум четене" компютърен интерфейс Кеймбридж развива с лицето на Чарлз Бабидж (видео) първоначално се появи на Engadget на Чет, 23-ти декември 2010 год. 21:01:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник IEEE Spectrum | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар