петък, 17 декември 2010 г.

Изследователите намери слабо място в литиево-йонни батерии, той предлага по-добро наножици е отговорът

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/12/17/researchers-find-weak-point-in-lithium-ion-batteries-suggest-be/:
Виждали сме безброй опити да се градят по-добър литиево-йонна батерия , но е имало много по-малко научни изследвания, посветени единствено за определяне на причините за литиево-йонните батерии не издържат по-дълго. Екип от учени в северозападната част на Тихия Националната лаборатория са били прави точно това, обаче, и те са вече споделяне на някои от техните констатации. Основният виновник, казват те, са наноразмерни проводници от насипни калаен оксид, използвани в батериите, което може да се разширява и деформира значително с течение на времето, в крайна сметка предоставяне на батерията безполезна. Нещо повече, а изследването е насочена предимно към разглеждане на делото на батерията стареене, учените направя естествено да има няколко предложения за това как да бъдат подобрени, а именно - да замени тези жици от насипни калаен оксид с по-фини наножици калаен оксид. Като водещ учен Chongmin Ван обяснява, че ще позволи да възлиза на навиване заедно "по-тънки кабели, а не като един дебел въже", което, разбира се, по-лесно се каже. Ръководителят на миналото на почивка за пълното съобщение за медиите.

Продължавам четене Изследователите намери слабо място в литиево-йонни батерии, той предлага по-добро наножици е отговорът

Изследователите намери слабо място в литиево-йонни батерии, той предлага по-добро наножици може да се отговори, първоначално се появи на Engadget на Чет, 17-ти декември, 2010 09:57:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Autoblog Зелени , PNNL | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар